Evenimente

Provocarile anului 2017

Potrivit unui studiu privind evolutia pietei constructiilor, realizat de Keysfin, constructiile de locuinte asigura principalul motor al pietei, urmate de constructiile de imobile de birouri si spatii comerciale, in timp ce lucrarile edilitare, de infrastructura, continua sa ramana cenusaresele unui sector in care finantarea reprezinta, in continuare, principala provocare pentru investitori.

Perspectivele actiunilor in constructii sunt in general pozitive, in anul 2017. Dovada ca numarul firmelor de constructii nou infiintate a crescut semnificativ in primele doua luni ale anului 2017.

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale, care a crescut cu 51,6% in luna februarie 2017 fata de luna precedenta. In luna februarie 2017, au fost eliberate 2.367 de autorizatii de construire, din care 69,2% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare:

  • Nord-Est (+247 autorizatii),
  • Nord-Vest (+132),
  • Sud-Est (+109),
  • Sud-Muntenia (+93) şi
  • Centru (+80).

Cumulat pe primele doua luni au fost emise 3.928 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale.